Friday, November 28, 2008

Julfint i stugan

Visst, det är bara första advent, men jag lär inte hinna vara i stugan så mycket mer innan jul så idag vart det pynta av. Ut med löv och kvistar och annat skräp som samlats på golvet.


Bort med sommarduken och fram med de röda jullöparna. På väggen några broderade julvepor och överallt röda kulljusstakar som lyste upp och värmde hela det lilla rummet.


Sedan var det bara att sitta och beskåda härligheten och njuta av stämningen medan skymningen la sig över skogen.

Saturday, November 22, 2008

Den första snön



Det är något visst med den första snön. Man går upp en morgon, tittar ut och ser att marken är vit. En alldeles speciell barnslig glädje brukar fylla mig och jag tänker alltid på den lussemorgon, jag var nog bara fem år, då mamma kom in och väckte oss och sa att det snöat i natt. Jag minns hur jag tittade ut på trädgården i Gammalsbo och allt var vit och bara stod där och väntade på att bli lekt i.

Jag lekte kanske inte så mycket i morse men tassade ut på balkongen och tog lite bilder för att visa mina läsare vad som händer kring mig just nu, Jag glömde i hastigheten att ta på mig om fötterna och det var lite svalt att stå barfota i vit pudersnö. Men det blev fina bilder.

Saturday, November 08, 2008

Happy birthday

Så fyller då gossen 30 och vad ger man en som redan har allt och om inte, har råd att skaffa sig allt han önskar? Jo, en enkel hemmagjord sak. Jag har gett honom en hemsida där han kan få lite perspektiv på tillvaron hittills och med hans medgivande läggs den härmed ut på denna blogg. Fast i lätt krypterad form så att det inte finns någon direkt länk dit. Då kan ingen slumpa sig dit påstod han:

efter http;// skriver man www.odlund.se "snedstreck" anders30 "nytt snedstreck" anders30.htm

GRATTIS på 30-årsdagen! Pappa!

Wednesday, November 05, 2008

Dancing in the Street

Det kändes lite som en fläkt från den stora världen när mellansonen ringde från San Fransisco i morse och gav en direktrapport från den festyra som rådde på gatorna i staden när segerrusiga Amerikaner firade Ubamas vinst i presidentvalet.
En tjej hade sagt att nu kunde hon presentera sig som amerikan och inte bara som San Fransisco-bo.
Och poliserna tittade bara på medan folk spelade och sjöng. Fast till slut hade de börjat fingra efter batongerna och då hade sonen klokt nog avvikit hem till kudden.

Sunday, November 02, 2008

Alla helgonahelgen

Vid den här tiden brukade vi varje år gå med barnen till kyrkogården i Hjärtum och titta på alla de levande ljus, som lyste upp gravarna i den mörka och ruggiga novembernatten. Inte för att vi direkt hade någon nära anförvant att tänka speciellt på utan mest för just detta. Att se hur den mörka natten lystes upp av ljuslyktor här och var.
Jag vet inte hur det är nu för tiden, men misstänker att någon av barnen nog åtminstone TÄNKER traska iväg till en kyrkogård vid Alla Helgona. Utifall att det nu firas på samma sätt där de råkar befinna sig. Där jag var firades det dock ordentligt. Det tycks ha gått en rejäl inflation även i ljuslyktor nu och på Solna kyrkogård lyste det i ett överflöd, som lätt hade kunnat bli amerikanskt groteskt men som ändå var riktigt vackert.
Det var bara vid minneslunden som det blev lite för mycket av det goda, men visst, jag förstår. Vi är många som inte finns hemma just där VÅRA avlidna familjemedlemmar vilar och då är ju minneslunden ett fint alternativ.


I år kändes det för första gången riktigt nära att tända lyktor till Alla Helgona så vi var noga med att ta oss till kyrkogården även om det var sent, nästan midnatt. På bilden syns en del av ljusen vid minneslunden i Solna och våra ljus finns där också. Längst fram i tunnan står två ljus lite till höger om en svart fyrkant. Det är våra ljus!