Wednesday, December 24, 2014

Dan före dan

Tisdag

Man får sina rutiner här uppe. Först ett par timmar i enslig ro med kaffe, skorpor och morgontidningen - på nätet. Svärmor har wi-fi till all lycka. Sedan, när folket vaknat och vi ätit frukost och klockan hunnit bli fram mot middagstid går jag ut och tar dagens bild på byn, som jag sedan publicerar på Murjeksgruppens sida, till stor belåtenhet.


Idag bröts rutinerna av det årliga besöket av kusin Håkan från Jokkmokk med familj; fru, svärmor och två synnerligen godartade barn. Dessa besök är alltid lika trevliga och förbereds minutiöst av svärmor som gärna vill visa upp det bästa av vad huset förmår. I detta ingår minst sju sorters kakor, väl förberedd dukning och bryggkaffe.


Gästerna stannade till långt in i skymningen, vilket inte säger så mycket eftersom det blir mörkt redan halv två. Nu åt vi försenad lunch och sedan stack Anders iväg till Kallax för att hämta Paula och Jimmy, som kommer med flyget dit ikväll. De har inte kunnat komma tidigare eftersom Paula jobbar till kl 3 idag.



Under tiden som vi väntade på dem passade vi på att baka smörkex till den lilla bomnusjulklapp som Anna varje år ger till de närmsta bekanta i byn.  Erika hade köpt oss ett kakmått med bokstavstyper till oss o0chj med dessa gjorde vi små vackra kex där vi tryckte in God Jul / Anna & Alf. Jag kavlade och Anna stansade och förpackade och när vi var klara hade vi gjort 174 kex. De smakade väldigt bra: Sött och fett och fint.



När P o J småningom kom blev hunden alldeles till sig, men gick sedan och la sig att sova bredvid morbror Anders igen., hennes absoluta favorit, ett favoritskap grundat på hämningslösa skänker av godis. Kvällen avrundades så med att vi tittade på uppesittarkväll i TV vilket gick till så att TV:n stod på i bakgrunden medan vi satt och åt godis och pratade och spelade Word Feud med varandra.

No comments: