Monday, April 09, 2007

Påsk

Fritt efter ett drama av Strindberg. Nä - jag skoja bara! Min påsk har varit utan all uppslitande dramatik. De mest genomgripande händelserna har varit de där vi lagt oss på andra sidan i TV-soffan. Fast lite mer har vi nog gjort. Vädret har varit ljuvligt vackert - inifrån. Väl ute har en bitande nordan slitit i kinderna och vi har fått pälsa på oss bra på våra promenader. Vi var ute hos farbror knugen på Drottningholm igår och tog vår entimmesmarsch på 70 minuter. Båda två djupt försjunkna i talböcker.

Jag lyssnar just nu på "Kenndedys hjärna" som marknadsförts som en annorlunda triller av Henning Mankell och visst är den annorlunda. Den som vant sig vid Kurt Wallander blir besviken och stundtals har jag känt för att trycka på deleteknappen men samtidigt är det något som lockar till fortsatt läsning. Det är angelägna saker HM skriver om - hur i-världen exploaterar u-länderna till vilket pris som helt och utan varje mänskligt hänsyn.

Sedan har jag ju mitt forum. Skälet till att jag skriver mer och mer sällan här. Gå in på http://f15.parsimony.net/forum25608/ och kolla vad stora tänkare har att säga om spårvidder, tendermodeller och loktyper så förstår ni var jag lägger min datatid numera.

Jag har påsklov nu och i fredags firade vi med att sitta ute vid stugan, steka rimmat fläsk över öppen eld och spela stenkakor på resegrammofonen. Kan det bli bättre? Knappast - men varmare, det kan det bli, ty trots elden fick vi ta på oss allt vad vi fann av tröjor.

Mina planer för veckan är diffusa, men lite schemajobb blir det nog. Liksom oljebyte på bilen och nya lampor till "scheinwerfern" som vår tyska bilhandbok uttrycker saken.

Och så ska tösen träffa Fågelsången... Ja, jag säger då det...

No comments: