Sunday, July 20, 2008

Hemma igen

Så var vi då tillbaka i huvudstaden igen efter en vecka som gick rysligt fort trots att vi nästan inte gjorde något alls. Det enda var en shoppingresa till Boden, fika hos gamla Maj-lis från Tollare, restaurering av en gammal torrfura, använd som trädgårdsdekoration, fika hos Siv och Birger, fiske hos Gunmarie och Lars, målning av broräcke (=trappräcke) och lite annat smått och gott.

Resan hem inleddes igår eftermiddag vid halv fem och pausades ett par timmar senare hos en bekant i Piteå. Den återupptogs efter en dryg timme och sedan tuffade jag på så sakteliga ner mot Stockholm. Det gick långsammare än vid uppfarten förra veckan för det blev dels nattmörkt och dels var det lite väl mycket älgar ute och rörde sig. Vi såg en innanför stängslet efter Umeå och den varnades det för i trafikradion strax efteråt. De andra vi såg var utanför älgstängslet men körde lugnt ändå. När det grydde var det dock full fart igen. Tyvärr hann vi inte stanna vid något endaste litet järnvägsmuseum, men de finns ju kvar.

2 comments:

Alf said...

Kan förresten meddela att min lekamen återhämtat sig på ett fullt normalt sätt efter min närkontakt med den norrländska faunan...

Anonymous said...

Skönt att höra att hela du mår bra *fniss*
Kram på er alla/Ammii