Sunday, January 06, 2013

Nu är glada julen slut, slut slut

Fast numera känns den som slut redan på annandagen. Tur man börjar fira den så tidigt. Affärerna i oktober och jag själv i november när jag pyntar upp i lilla stugan i stora skogen. Vi var där ute i förgår för att mata fåglar och för att ta en fika och där var fortfarande julfint. Vi hade hade dock lite tidsnöd eftersom vi bjudit gäster till middag så jag hann aldrig spela upp repertoaren av julskivor som jag har liggande därute.

Nåväl, det får bli nästa fredag då vardagen återgår i så motto att jag åker dit med lilla vovven och njuter av friden. Nu behöver jag inte längre känna pressen av att utföra skolarbete ty i och med denna termins ingång går jag ner till 80% tjänstgöring. Jag går i delpension skulle man kunna säga och det känns jättebra.

Det känns heller inte så där pirrigt att börja en ny termin som det brukar. Kanske för att jag nu går in i slutspurten och för att terminen kan delas in i ändliga avsnitt. Fem veckor till sportlov och sedan sju veckor till påsk och sedan en massa helger innan terminen slutar i medio juni. Det skall nog gå vägen.

Jag sitter just nu på tåget hem till västsverige och för en gångs skull har jag valt första klass och åker med ett av SJ:S nyaste tåg: X3000, som känns bekvämt och bra även om de inte kommer upp i samma hastighet som X2000. Det är dock betydligt bättre än tvåvåningstågen ty här finns det servering.

På tal om siffror så har jag nu sedan ett par dagar återgått till att räkna points. Under julhelgen gjorde jag en paus och åt hämningslöst, hela tiden av kakor, godis, bullar, frukost middag mellanmål, you name it. Inte som i San Francisco, där jag också åt ganska hämningslöst, men bara tre gånger om dagen i princip. Inget godis, inget småätande. Där gick jag bara upp 0,3 kg och medan viktökningen nu var drygt tio gånger större. Det oroar mig dock inte ty viktväktarmetoden har lärt mig att kontrollera näringsintaget och jag är redan på god väg tillbaka till ett prejulärt läge.

2 comments:

Anonymous said...

Vadå´det är inte tjugondedag knut ännu/syse

Alf said...

You got a point there!