Monday, October 16, 2006

Stairway to heaven....

Det är inte alltid så lätt att komma till ett nytt land. Det fick Dilek erfara, när hon dök upp i Lilla Edet i torsdags. Dilek är vår nya lärare i Turkiska och Engelska. Hon är strängt taget inte "vår" heller utan ingår i ett EU-projekt där lärare från olika länder skall verka hos varann.
Alltnog. Vi har emotsett hennes ankomst med stor nyfikenhet och förberett allt för att hon skall få det så bra som möjligt under de åtta månader hon är hos oss. Rektor har fixat lägenhet på Ström och vi har skramlat ihop möbler och utrustning som kan tänkas behövas för en 23-årig tjej.
Men det var just det här med att bo på Ström. Då måste man passera bron över Göta Älv. Den har i all tider varit räddningsplanka för elever som kommit för sent från det hållet. "Det var brostopp" har varit den stående ursäkten. Men när Dilek i fredags promenerade hem och det plötsligt började klinga i klockor, blinka i lampor och bommar fälldes ner så hade hon ingen aning om vad som var å färde.
Hon befann sig mellan bommarna och plötsligt steg bron mot skyn... Hon drabbades av panik får man anta och klamrade sig fast vid broräcket som förvandlades till en stege upp mot himmelen och där hängde den stackarn med sjöfarten ångade förbi, längt nere i det kalla, grå vattnet.
Ja, vi vet inte riktigt alla detaljer kring himlafärden för hon har antytt att det var en rätt traumatisk upplevelse och något hon inte gärna vill tala om. Men vi har förstått att hon känner olust inför att bo på Ström och att varje dag tvingas över den förfärliga bron. Dock har rektor tagit med henne till slussvaktarna idag och talat ut om det hela och bett dessa se sig för nästa gång de hivar upp bron. De har ju TV-skärmar gu bevars.
Så vi får hoppas att våran Dilek klarar av den här händelsen och får det bättre hos oss framöver.

4 comments:

Anonymous said...

Oj då. Läste om denna händelse i vår lokala tidning och fick nu en förklaring vad som skett. Otur att gamla bron är avstängd för gående - även det stått i ttela. Ta väl vara på Dilek

Anonymous said...

va bra att man nu enklare kan skriva i din blogg. Är så svårt att komma ihäg alla lösenord. Har fått göra nya varje gpng tidigare.

Anonymous said...

var faktiskt inte medveten om krånglet med att skriva här förränMartina påpekadedet.hoppas på fler kommentarer nu

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.