Monday, March 29, 2010

Glöm bort den snö som fallit i år

Ja, snart kan vi lägga årets rekordskörd av snö till handlingarna. Ute vid stugan kan man nu ana en altan under snömassorna och trädgårdsmöblerna tittade fram under sin skyddande presenning, lagom tills det var dags att ta fram både dem och klockan. Vår lilla trädgårdstomte, den ostulna i blomsterrabatten, som stått ute hela vintern tittade plötsligt fram och såg sig yrvaket omkring efter några månaders vinteride.


Livet går inte så fort därute i skogen och först förra veckan städade jag undan julen. Denna helg däremot var vi raska och påskpyntade med bonader, inköpta i ortens antikaffär och med gulrutiga dukar på borden.

För att ytterligare förbereda oss för påsk var vi till slut och inhandlade lite tazetter och minipenséer för att pynta i balkonglådan. Där satte vi också blåbärs- och björkris så nu börjar det se riktigt vårligt ut. Nu är det bara vädret kvar. Det är fortfarande lite råkallt, om än det är ett par stackars plusgrader i luften.

2 comments:

Anonymous said...

I min stuga var det ej julpyntat och inte heller påskdito, men haren har varit där och både tagit och lämnat mat i olika stadier. Det blir till att ha koll på var man sätter fötterna...
/lillasyster M

Alf said...

Haren, liksom många andra vilda djur, gör sig allra bäst på tallriken.