Sunday, June 06, 2010

Icke utan möda

Må det vara oss förlåtet att vi ibland förfaller till fjollighet och vill ordna det lite gulligt i vår närmiljö. Vi har länge talat om hur fint det skulle vara med en porslinsskål och dito kanna och tvålkopp för att sköta handhygienen efter besöken vid lilla huset med hjärtdörr.

Igår var vi så på en maffig bakluckeloppis över två stora grusplaner och där fanns allt, bl.a. ett lite rosa porslinsset med skål och tillbringare. För bara 50 kr! Köpet genomfördes i en hast och vid stugan har vi nu gjort en väggfast bänk där vi ställt upp fyndet. Det ser verkligen fint ut och det känns nästan som att man kunde gå dit på tombesök, bara för nöjet att få två sina händer efteråt.


I övrigt har vi idag, inte utan möda, ställt upp ett cementrör från gamla stället på sluttningen framför stugan och fyllt det med god kompostjord. I denna har vi planterat krasse och hoppas nu att traktens jägare gör sitt och utrotar alla j-la rådjur som springer omkring och ställer till lika mycket elände i trädgårdarna här som mördarsniglarna på västkusten.

Slutligen har vi, icke heller det utan möda, baxat upp den huggkubbe i björk som broder I så välvilligt ställt till vårt förfogande. Det är inte klokt hur tung en sådan tingest är, men till slut stod den där i alla fall, reda att ta emot de allra som kraftigaste yxhugg.

No comments: