Monday, June 28, 2010

Midsommar

Vi har firat midsommar igen. För nionde året i rad i samma underbara lilla stuga vid sjökanten i stora skogen med järnväg på 10 meters avstånd från tomtgränsen. Det kan inte bli bättre. I firandet ingår också ett besök i hembygdsparken där en riktig majstång står rest och där grodor hoppar och rävar raskar så som de alltid gjort.


För att stödja arrangören spelar man på lotteri och i år vann jag. Jätteroligt även om glädjen grumlades något av vinsten: Ett hemsytt förkläde för klädnypor som genast väckte vännernas stora glädje. Kanske kan man sy om det till spikbälte....


Efter dansen i parken stry vi alltså ut mot stugan och där står värdinnan beredd att möta en hungrig skara gäster, som gör allt för att skövla bordet på dess håvor. Och hur många rundort man än gör til bordet så kan mn alltid glädja sig åt "favoriter i repris" när det dukas till frukost på midsommardagens morgon.


Innan dess har det varit midsommarnatt och den är vacker som en dröm vid sjökanten , när solen landar bak bergen i väst och skymningen sänker sig utan att helt kunna släcka sommarnattens ljus.

1 comment:

Anonymous said...

detta förkläde är väl alldeles ypperligt att ha med på "gåbortbjudningar" en på fatet och kanske en i klädet./syse