Friday, July 08, 2011

Sommar i lappmarken

Vi är i Lappland nu. Detta är sjätte dagen på vårt årliga sommarbesök och det pendlar som vanligt mellan matbordet och kökssoffan. I år har besöket dock fått en ny dimension eftersom vi har med oss en liten valp. Noomi fångar allas intresse, ja, till och med mitt. I stället för att skvallra om släktingar och grannar talar alla om hur nattens kiss- och bajsceremonier gått. Avföringens mängd, konsistens och regelbundenhet är på allas läppar. Alltså – skitsnack som skitsnack.


En annan sak som tagit viss tid i anspråk är geocaching. Inte att jag sökt några nya burkar men jag har lagt ut tre nya i Murjek. På platser som nog är mycket enkla för den vane sökaren men som kan erbjuda nybörjaren vissa problem. Jag fann en s.k. Travelbug vid sockenmagasinet i Västra Tunhem. En liten registrerad bricka, som är fäst vid ett föremål och som har till uppgift att resa runt världen enligt ägarens önskemål. Den bricka jag fann hade startat i New York i januari i år och hade sedan hamnat i Trollhättan via Florida. Och nu tog jag den med till midnattsolens land varifrån jag sände bilder till ägaren.


I övrigt äter vi palt, klipper gräs, målar en gammal sparkstötting i chocklila, tittar på TV, lyssnar på Karlavagnen, går ut på promenader och har det skönt och behagligt på alla sätt.

1 comment:

eva said...

Låter som ett ganska behagligt liv, "hundj-n" till trots.
Måste säga att Noomi är en riktigt söt en, förstår att ni alla engagerar er i henne och alla hennes förehavanden.
Ha en fortsatt fin sommar.