Friday, January 05, 2007

Nu är glada julen slut

Som liten valp tyckte jag julen varade hela långa jullovet, men nu känns det nästan som något passerat redan i höjd med juldagens kväll. Dock minns jag att vi alltid brukade bulla upp de sista resterna av julmaten på trettondagsafton.

Vi har inte gjort någon egen julmat i år - heller, så resterna fick vi fuska med. Vi inhandlade dem tidigare idag på ICA-Maxi och därvid gjorde vi ett fynd - Grisfötter i gelé. En hel kyldisk fylld med burkar à 5 kr styck. Anna fick något lyriskt i ögonen medan jag själv var lite tveksam. Normalt sett tvekar jag bara inför fiskbullar men det här både såg ut, och kändes som, ännu mer extremt.

Nåväl - jag har nu gjort min grisfotsdebut och det var inte så hemskt som jag fruktat. Man såg inga smutsiga klövar utan bara små beniga köttbitar i dallrande gelé. Ett närvarande barn som satt mitt emot oss fick kväljningar vid åsynen och lämnade bordet, men vi övriga lät oss väl smaka.

Så nu har jag firat ut julen rejält och kan börja ladda mentalt för den kur av fibrer och grönfoder, som är frosseriets lön ända fram till påska....

1 comment:

Anonymous said...

Har full förståelse för det närvarande barnets aversion, däremot är ju fiskbullar smaskigt, fast man knaske inte ska veta vad de innehåller, som med så mycket annat. Även här är julen nu utstädad och jag behöver okcås ägna mer tid åt rörelse och nyttigheter
/Martina