Friday, November 09, 2007

Barna blir äldre

Och igår var det mellangossen som plötsligt blivit 29. En konstig födelsedag för jag hade inte köpt present, inte ens skickat kort och än mindre bjudit på tårta med kaffe på sängen, som förr i tiden. Tänk den gången då jag byggt en ladugård på en bricka och täck över den med en filt, som han drog undan från sängkanten medan vi tog födelsedags fikat. Det var tider då en födelsedag var viktig.
Min uraktlåtenhet vad gäller uppvaktning i år kan förklaras, men måhända inte ursäktas, av att gossen befinner sig i San Fransisco, och fyller år nio timmar senare än här hemma i fosterlandet. Jag ringde dock upp honom. Någonstans mellan Mariestad och Hova, satt jag i nattmörkret och pratade med honom, lika tydligt som om han varit kvar i Linkeboda, och hörde hur han just kommit till jobbet och att det var dimmigt där borta där han var.
Nåväl. Jag har lovat honom att vi skall gå ut och ta en födelsedagsöl om några veckor, när han kommer hem på tillfälligt besök. Till dess får vi hoppas att han bär sin tilltagande ålder på fortfarande unga och starka axlar.

No comments: