Tuesday, November 06, 2007

Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för mig

Idag har jag klarat det sista hindret på den törnbeströdda stig som leder människan från vagga till grav. Jag har tagit det sista steget, nått den sista vuxenpoängen och vet nu att inget längre är mig omöjligt. Jag kan allt och jag har upplevt allt.

Jag har genomfört ett fyratimmarspass i tvättstugan!

Detta som hängt över mig som ett stort damoklessvärd i så många år har jag idag klarat och det gick bra. Jag bokade tvättstugan i tid, kom dit i tid, satte på maskinen på rätt sätt, torkade det som så skulle i tumlare och det andra i torkskåp. Jag manglade lakan och stora linneduken och nu är allt färdigt. Tvätten ligger torr och fint vikt i rätt skåp och rätt hylla.

Det är egentligen förunderligt att jag, som bevisligen varit inne och skruvat i läckande tvättmaskiner och som programmerat datorer sedan början av åttiotalet, skulle ha en sådan ångestfylld relation just till tvättstugan. Alltnog - nu har jag bemästrad denna fobi och vet säkert att nu kan jag allt!

1 comment:

Anonymous said...

Ja se det var inte så svårt o tänk så skönt att vara av med och få undan allt på fyra timmar. Gör gärna sällskap till mangeln någon gång.