Monday, December 17, 2007

Jag drömmer om en jul hemma...

Ja, kanske inte jag ordagrant, men i Yngve Stoors förnämliga tolkning av Bing Crossbys "White Christmas", så blir texten sådan. I helgen var jag alltså hemma i Nossebro och det var riktigt skönt att inte behöva rusa upp och iväg kl fem på morgonen som jag brukar.
Nu blev jag istället väckt, milt och stilla, av min goda moder, som kom upp med kaffe, smörgås och tidning, precis som förr i tiden. Sedan ägnades dagen åt att i lugn och ro handla och pyssla och besöka släkt.
Hemma hos broder Ingvar vart det musikalisk underhållning av barnen och sedan for vi mot Remmene där Lisa fick sin julpresent. Sist bar det av till Eivor i Hudene där vi deltog i ett för tidigt födelsedagsfirande. Jag hade med sushi-ingredienser i present.
Söndagen ägnades pepparkaksehuset innan jag vart körd till Herrljunga via Hudene. Jag hade glömt min kamera där igår och passade nu på att snika till mig en förmiddagsfika innan tåget till Thn gick.

1 comment:

Anonymous said...

Jag brukar minsann aldrig få kaffe och tidning på sängen när jag är där, men i och för sig tycker jag det blir rätt kladdigt och krångligt att äta i sängen. Där ser man hur olika vi servas.