Sunday, January 27, 2008

Trainsurfing

Tänka sig! Nu har även min lilla dator hittat fram till SJ:s nätverk på X2000. Alldeles nyss susade vi förbi Gnesta i 200 knyck och likafullt sitter jag här och skriver på bloggen av hjärtans lust. Jag är tillräckligt gammal för att imponeras lite av det. Jag är också tillräckligt gammal för att med ett lätt lyftat ögonbryn konstatera att det är en liten flicka som kör tåget idag. Ja, som A sa, hur svårt kan det vara att trycka på en knapp?
Min resa hem idag blir lite vinglig eftersom jag i ett sent skede bytte ut min ursprungliga biljett med morgontåget mot denna kl 17.15. Det var då svårt att finna biljetter i rimlig prisklass med mindre än att jag nöjde mig med att lösa biljett till Töreboda. Därefter gäller mitt busskort i Västtrafiken så att jag kan fortsätta ner mot Herrljunga (Ja, jag har bytt från X2000 till Inter-City i Hallsberg)och i Herrljunga möter far och mor upp och bjuder mig en bilfärd till barndomshemmet, det kära, nere i Nossebro. Slutligen tar jag mig till skolan med tidiga svinottebussen och kommer efter en hård dags arbete tillbaka till Sylte i morgon eftermiddag.
Så kom inte och säg annat än att det kräver sin man att planera resor när man färdas med SJ.

1 comment:

Anonymous said...

Ingen risk att benen blir stela av allt sittande när du måste byta så många gånger för att slutligen hamna på Sylte. Man måste se det positiva i allt *fniss*
Och visst är det fantastiskt att man kan sitta på ett tåg och ha kontakt med hela världen genom cyberrymden. Jag förundras över att alla bokstäver kommer med, inte ett enda ord tappas bort där ute i rymden.
Kram/Ammii