Friday, July 31, 2009

Fiat lux

Detta skall inte bli vare sig bil- eller tvålreklam, men ändock reklam. Fiat lux är latin för ett berömt citat ur Första Mosebok. "Varde ljus" blir det på svenska och en viktig förutsättning för detta var enligt en lokalrevy i Skövde att det var "Väschöta´ sum hade dratt leddningera".

Alltnog. Nu skall jag faktiskt göra reklam för en pryl från IKEA, som vi var och köpte häromdagen. Man har tagit fram en bordslampa som laddas med solceller på 12 timmar och sedan lyser med mycket starkt ljus i 3-4 timmar. Ljuskällan kan inte bytas ut men lär ska kunna fungera i 50000 timmar!


Det är inte bara det att lampan verkligen fungerar perfekt, när man vill ligga och lösa korsord i sitt lilla skogstorp på kvällen. IKEA har också lovat att för varje såld lampa ska man skänka en likadan till UNICEF som därmed kan hjälpa barn i områden med dålig strömförsörjning.

Någon mer politiskt medveten person än jag kan säkert hitta något tvivelaktigt krux i det här, men jag tycker det låter riktigt bra. Och nu skall jag gå ut på balkongen och lösa ett korsord i sommarnatten.

1 comment:

eva said...

En sån skulle passa ute på Väderöbod, hinner dock ej till Ikea då jag far ut i morgon.