Sunday, July 26, 2009

Kusinträff

Ja, se det vart minsann ett hejdundrande kalas, det som min ex-fru ställde till med igår. Mottot var kusinträff, men när det gäller kusiner kom det att handla om kvalitet snarare än kvantitet, ty det vara bara kära fru S som dök upp. Nej, släktträff vore ett bättre ord och vi cirka tjugo deltagare fick en minnesvärd dag med god mat och trevligt umgänge.


Redan vi elva stod kaffet framdukat och solen, som sken från sin blåaste himmel, såg till att vi kunde parkera oss med koppar och fat ute i den nyanlagda trädgården. Allteftersom gästerna troppade in fylldes kub-lagen på och snart var det dags att ställa upp spelkubbarna på gräsmattan. En match i denna gotländska sommarplåga inleddes och såg ut att bli evighetslång innan N äntligen fällde kungen till marken.


Nu vidtog buffén, där värdinnan lagt ner mycken möda och ambition och där minstingarna A och E ägnat förmiddagen åt att finputsa detaljerna. Potatisallad, laxpaté, filé de chêvre, tomat/mosarellasallad, spenatpaj och mycket annat gott trängdes på bordet och vi bänkade oss med bågnande tallrikar i det stora partytältet ute på planen. Visserligen sken solen men några småstänk hade gett sig tillkänna under dagen så man kunde ju aldrig veta.


Avslutningen blev sedan en läcker moussetårta med passionsfrukt och jordgubbar. Efter den infann sig en mycket behaglig mättnadskänsla och åtminstone jag försjönk i paltkoma innan det var dags att stappla hemåt, belåten med att ha fått träffa alla barnen på en och samma dag.

3 comments:

India said...

Vilket kalas, det är väl fantastiskt att bara få sätta sig till bords o bli serverad den ena läckerheten efter den andra. Vi var hos Bosses bror Hasse och firade två av hans barn som fyllt år i veckan och fick glasstårta, kakor och grillad fläskfile.. mm.. mums.. Nu ska vi åka till Gråbo och äta middag hos min väninna, det gäller att boka in sig så att maten serveras efterhand. Bra avslutning på semestern för i morgon börjar allvaret igen för mig.

Alf said...

Just detta att bara komma. äta och sedan gå hem och sova på maten var en av de saker jag uppskattade med dagen.

Ewa said...

Nu haver jag läst och läst och läst. Roats, förnöjts och förhöjts av dina ord i denna gråmulna regndag. Så mysigt jag har haft det! Ännu har jag inte hunnit med alla inlägg, men det känns bra att ha något att se fram emot, då sommaren säkert kommer att innehålla fler inomhusdagar. Marsipanbloggen fick också påhälsning. Mm, där huserar två epikuréer minsann! Återkommer gör jag! Kram från Ewa