Tuesday, July 14, 2009

Livskvalitet i Murjek

Livskvalitet är ofta det enkla. Som att till exempel sitta i en trädgård, en stilla sommardag, i skuggan under den stora tallen och lyssna till den kära vevgrammofonen. Lyssna till hur de gamla sångerna tonar fram ur det förflutna genom resegrammofonens nötta plåtrör.


En bekant påstod en gång att den som kan finna njutning i detta är en cool typ så idag har jag känt mig som en verklig cool kille. Extra coolt är det att sitta och lustmörda de fåtaliga myggor och andra flygfän som vågar trotsa det svala, härliga klimatet. Jag har köpt mig en elektrisk racket och det sprakar eså muntert om odjuren när de brinner up i det strömförande gallret. Är jag inte hemsk så säg!

2 comments:

eva said...

Så du låter din vevgrammofon leva upp till att vara en verklig resegrammofon - härligt eller ska vi säga coolt.

India said...

Det där ser härligt ut, själv har jag bosatt mig i vävstugan med dörren öppen och man är nästan ute fast ändå inte...då jag inte har någon vevgrammofon får jag hålla till godo med radio, fast det är ganska så enahanda program med självcentrerade programledare och reklamen har jag hört till leda.
Då och då tar jag en tur ut i den bistra verkligheten bland mygg och KNOTT! Som mitt bonusbarn kallar för "meningslösa djur". Dock trotsar jag dessa fasor och plockar skogens härligheter såsom blåbär och svamp mellan varven. Ha en fortsatt trevlig semester nu ska jag gå och kolla vad det är för recept du lagt ut.