Friday, July 03, 2009

Vår herre håller på de sina

Under ett par dagar har vi lidit, inte bara av värmen, utan även av oro för Putte. Putte är vår bil och han har inte mått bra de senaste dagarna. Hostat och snörvlat och kräkts och ibland haft så hög feber att han nästan kokat. Ja, det har varit en slags läcka i bakkant av motorn, vilket fått denna att närma sig kritiskt nära kokpunkten.

Vi har haft Putte på sjukhus och fått det ena oroande beskedet efter det andra om att det här blir svårt och det blir dyrt. Prisuppgifterna har stigit från 3 500 över 7 000 och senast upp till 10 000 kr. Idag var vi så och hämtade ut hyrbil samt lämnade in Putte på långvården där man skulle ta sig an honom i mån av tid.

Det var nu det in träffade ett mirakel. En doktor fick tid, tog sig an Putte, lättade lite på kragknapparna bak motorn och upptäckte att ett blodkärl sprungit läck. En liten "slangjävel" hade spruckit, böjd av ålder och slit och vattnet forsade ut. Slangen byttes, motorn micklades ihop och plötsligt stod Putte där, hel och fin till ett pris som t.o.m. var lägre än felsökningskostnaden.

Så jag fick lämna åter den fina hyrbilen, hämta Putte och köra hem honom och kunde då konstatera att det ä ndå är något visst med att styra Putte fram genomlivet.

3 comments:

eva said...

Så bra, god tur önskas ni nu i Putte upp genom landet.

erika said...

ha det fint norrut och norröver, och kör försiktigt som jag alltid säger!

India said...

Jaha här kämpas det på. Vilken aktivitet du och A haft. Riktigt läskigt att skicka henne på taket, men vi kvinnor kan klara mer än vi tror. Vad gör vi inte för våra män! Nåja hoppas Putte håller nu, vet hur det är att ha gamla ålders stigna bilar i parken. Min gamla Betta sålde jag härom dagen. Hon har följt mig i många mil, vi har kämpat med elfel, dåliga kol i generatorn och numera åker jag ingenstans utan startkablar. Det kändes allt i hjärtat att skicka henne, en epok är förbi. Take it easy!