Tuesday, November 24, 2009

Folkstjärnan

Ett annat tidigt julminne från mitt första hem i Gammalsbo är skenet från den vackra orange "folkstjärnan" som mamma hängde upp i rumsfönstret till jul. Ja, då hette den inte folkstjärna. Det var först senare, när trendiga designers skapat stylade stjärnor i svart metall och vit plast, som förståsigpåare föraktfullt fnös Folkstjärna åt mitt barndomsminne.

Men nu har den kommit åter i mitt liv och givetvis är det även denna gång den utomordentliga tradera.com-siten som varit mig behjälplig. Fast det är nog ingen äkta femtiotalsstjärna utan en ganska moderna skapelse eftersom förpacknignen var märkt med EAN-kod. Men det spelar ingen roll för skenet är precis detsamma som när jag var liten.

1 comment:

e said...

jag jagar febrilt (nåväl, jag har länge tänkt på det och började idag) glödlampor till den ljusslinga som utgör min adventsljusstake. Det är näst intill omöjligt att finna icke kulörta icke blinkande slingor, till slut hittade jag en blinkande och tänkte jag kunde byta ta de lamporna och sätta i min oblinkade slinga. Sagt och gjort utan att kolla på siffrorna framför V och W innan jag betalade. Jaja... jag får ut och jaga igen!