Monday, November 16, 2009

Nostalgiska fynd

Det lackar mot jul så sakteliga och såsom varande fanatisk julfirare har jag börjat kolla på Tradera efter nostalgikickar med julanknytning. Det finns mycket att hitta där. Mellan 6- och 7 000 föremål under rubriken julsaker.

Jag bjuder friskt och saftar i ganska rejält för att få vad jag vill ha. Oftast sätter konkurenterna i halsen och stoppar budgivningen på mycket rimliga nivåer. Ibland kan det dock bli lite väl rimligt. Den fantastiska julbonaden ovan, handbroderad på kraftigt bomulsväv i en stil som mycket påminner om de tomtar jag såg som liten torde kunna vara från 30-40-talet. Såvida det inte är en skickligt maskingjord kopia från Taiwan.

Men skit samma. Så ska en julbonad se ut och jag var beredd på en tuff budgivning men vad blev det? 1 kr! En ynka krona fick jag broderiet för och det tyckte t.o.m. jag var hutlöst så jag skickade en femtiolapp. Inte för att säljaren gjort bonaden, men ska de bemöda sig om att packa in detta vackra föremål till mig efter att ha satt ut det på nätet och kollat försäljningen så ska de ha något mer än en krona för besväret.

Fast igår vann jag en fantastisk tomte och där vart priset inte hutlöst på det viset. Där fick säljaren lön för mödan och jag fick .. Ja, mer därom sedan!

2 comments:

India said...

Håller absolut med dig att bonaden var värd mer än 1 kr. Älskar dessa gamla bonader. Var har du fått tag på den smarta fågelmataren?

Alf said...

På ICA - Maxi i Sundbyberg, men den finsn nog på alla ICA-butiker.