Saturday, November 28, 2009

En doft av den fina världen

Idag upptäckte vi att det var internationell matmarknad runt Segels torg. Först stod där ett par glada engelsmän, som radat upp burkar med Chutney, Jam och Marmelad av alla möjliga smaker. Folk fick provsmaka med trästickor och jag föll för en gammaldags marmelad med ordet Vintage på etiketten. Även jag är ju "Vintage" som bekant.

Nästa stånd fylldes av alla de mest härliga ostar, som en tvättäkta fransos gick och skar upp och portionerade ut till hugade spekulanter. En bit ost, som såg ut precis som de jag brukar köpa vid mina besök hos lilltösen, gick ner i kassen.


Ytterligare en bit bort stod några italienare, som sålde parmesan i stora bitar samt lufttorkade korvar av den typ jag också brukar köpa i Paris. A handlade en rejäl ost och fick dessutom två! korvar på köpet, bara för att hon talade italienska. Jag kanske skulle ha svängt mig ned lite franska hos osthandlaren?

Slutligen kom vi till en tysk bod där de sålde apfelstrudeln och stora mäktiga bröd, fyllda med smält ost och skinka. Gott gotti gott gott och alldeles lagom lunch för en julmarknadsbesökare i storstaden.

2 comments:

e said...

...som du brukar köpa i Paris? ;-) Du får väl fjäska snällt med modern så att hon kan stoppa ner lite i packningen när hon far åter härifrån:)

India said...

Du fick mig att tänka på när mina föräldrar köpt en vidrig ost med svart parrafin, tror den hette "Svarta Malin" eller något sådant. Hela kylskåpet blev förpestat och Malin fick flytta till källaren, men även där gjorde hon sig omöjlig och jag tror att hon till slut vräktes.