Wednesday, June 23, 2010

Stairway to shithouse

Ja, dagen har bjudit precis det som rubriken anger. En trappa ner till utedasset har äntligen blivit, om inte färdigt, så fullt gångbar. Nu saknas bara en övre plattform och trappräcke för att den skall vara fullbordad.


Det har varit väldigt bra med ett utedass vid stugan, men vägen dit har stundtals varit lite småfarligt. I mörker eller regn har det känts olustigt att stappla ner för klipporna men det är alltså historia nu.


Det har tagit ett par dagar att bli klar och igår tog jag en helledig dag för att försöka kurera ett envist halsont. Jag har ingen feber och är inte hängigare än vanligt, men det är besvärligt att svälja och hosta sönder halsen på nätterna. Nåväl, det här har väl sin tid och jag blev inte mycket bättre av gårdagens paus.


Men jag fick påbörjat en bild jag länge tänkt måla. I en skuggig plats på bryggan satt jag hela dagen och försökte återskapa en kaffepaus på mormors och morfars gräsmatta i början av fyrtiotalet. Bilden är halvfärdig och jag funderar nu mest på om jag skall försöka återskapa ansiktena eller låta dem bara antydas. Ansikten ör svåra

2 comments:

Anonymous said...

Har A fått provgå steglängden/höjden, likt statshusets arkitekt lät sin fru göra, trevlig midsommar önskar syse. med make

eva said...

Vad fint det blir och vad mycket tryggare det blir att besöka dasset