Monday, October 11, 2010

En högtidsdag

Så har jag dock firat ännu en födelsedag - en i raden av ett otal. Ja, egentligen firades tilldragelsen i dagarna två. Själva dagen ägnades presenter och tårta i den trängre familjekretsen medan lördagen firades med tillrest gäst från Paris. Lillflickan hade till min stora glädje åkt hela den långa vägen hem till vårt middagsbord för att vara med och delta i måltiden.

Själva födelsedagen inleddes med kaffe på sängen och ett rikligt antal presenter: Ny skjorta med tillhörande svart kofta (mycket snyggt), ånglokskalender för 2011 och en bok av Morgan Alling, vilken jag ser fram mot att sitta och läsa i fotogenlampans sken i stugvärmen under kulna höstkvällar.


Resten av dagen satt jag sedan ute i stugan och roade mig med att skissa på ett målningsprojekt, som jag länge tänkt på. Ett underbart fridfullt sätt att fira födelsedag. Till mitt sällskap hade jag ett par mozartkulor och wienerbröd, som avnjöts på bryggan, där det fortfarande var tillräckligt varmt för att sitta ute.

Vi hade tänkt äta smörgåstårta på kvällen, men det visade sig snart att sådana måste vara förhandsbeställda och det hade jag inte gjort. Prinsesstårtor kan man däremot köpa hem på direkten och det gjorde vi. Och nu blev det ytterligare presenter från bonusbarn och bonusmåg; ett perfekt fodral till polaren iPhone och ett nytt akvarellblock.

Till sist kom så lilltösen nerdimpande och med henne ett pussel (tågmotiv naturligtvis) och godast tänkbara praliner. Vi ägnade sedan lördagen åt orientering uppåt Rimbotrakten men på kvällen blev det festmiddag med ugnsstekt röding, skirat smör, mandelpotatis och hjortongrädde i rånskålar. Så det var i sanning en födelsedag att glädja sig åt!

2 comments:

e said...

Oja, mycket gott och trevligt var det!!

Anonymous said...

Grattis i efterskott, vi glömde inte av dig men tiden var en annan och utan telefonkontakt överdär./syse