Wednesday, October 20, 2010

Geocaching

I lördags stötte jag ihop med vännen OH, en man som verkligen förtjänar initialerna OverHead, ty han är lång och ståtlig. Tillsammans såg och hörde vi hur A spelade oljefat med sin steelpan-grupp på Mynttorget i Gamla stan.

Som vi stod där kom han att berätta, att han senare på eftermiddagen skulle ut och geocacha. Ett uttryck, som jag tidigbare hört, men hade ytterst vaga begrepp om. OH utvecklade ärendet och berättade att små plastdosor är gömda på speciella platser med sina speciella koordinater över hela jorden. I plastdosan ligger en liten loggbok och en penna så att den som finner "skatten" kan skriva upp sitt användarnamn och datum i boken.

Detta tyckte jag lät väldigt fascinernade så jag skaffade genast en app till min iPhone för detta ändamål samt loggade in och registererade mig på www.geocache.com där jag valde mitt användarnamn.

Tyvärr hann jag inte ge mig ut och leta under helgen men väl tillbaka på hemmaplan testade jag noggranheten hos min iPhone på en skatt som skulle vara gömd i närheten av kommunhuset. Noggrannheten var god. Telefonen sa att jag hade 8 fot kvar till geocachen och samtidigt såg jag en mystisk sten - 8 fot bort. Under den låg en liten plastdosa med ett litet block och jag bekräftade fyndet genom att klicka på "Found it" på min app.


Detta är en rolig hobby och jag funderar nu skarpt på att trots allt skaffa mig en GPS. Men bara en liten en, i nyckelringsformat. Ty bilkörning klarar jag fortfarande med den GPS jag har mellan öronen

1 comment:

India said...

Ja då har jag lärt mig något nytt. Aldrig hört talas om det här förut, men så är jag ju inte riktigt med i världen eftersom jag inte äger en iphone o inte en gps heller mer än den jag har mellan öronen och den funkar bara på vägsystemet i Sverige, totalt värdelös i skogen har jag noterat.