Sunday, January 15, 2012

Rundtur på stan

Staden har haft besök i helgen. Ett kusinbarn med man plus deras kompispar har gjort stan under en långhelg och givetvis ville jag lägga mig i och visa upp, dels Stockholm och dels hur bra jag hittar i densamma. Jag inbillar mig också att det kan vara rätt skönt att bli mött på stationen och körd dit man ska när man inte är så van vid att röra sig här.

Det stämde nog för gästerna medgav att de skulle gått vilse redan på centralen om inte jag visat dem vägen. Inte att undra på för där byggs om så det står härliga till. Platsen liknar mer en labyrint än en järnvägsstation. Vi kom dock iväg och stod snart vid första etappmålet - Restaurang Backstugan ute vid Råsunda filmstadion. Ett mycket lyckat val både med tanke på maten och servicen. Hovmästaren var verkligen en mästare. Han förstod direkt vad vi var för några typer och behandlade oss på ett sätt som fick oss att känna oss väldigt välkomna.


Jag ville naturligtvis visa upp vårt hem också så kaffet tog vi hemma i lägenheten tills det var dags att åka och checka in på hotellet. Jag körde dem dit och sedan fick de "fritt" tills lördag morgon. Då hade jag lagt in en rundtur på stan för att visa upp några av alla de kända platser som alltid nämns i radio och TV. De presenteras alltid som om de vore självklara för alla, trots att majoriteten av svenskar mycket sällan vistas i huvudstan.


Det blev en rolig resa i cirka två timmar där vi hann med Cosmonova, Lidingö, Kaknästornet, TV-husen, Djurgården, Strandvägen, Stureplan, City, Södermalm med Fjällgatan och Åsögatan, Globen, Södra länken, Västerbron, Stadshuset och åter till Mynttorget där de lämnades av. Här har man kontakt både med Västerlånggatan i Gamla stan och Drottninggatan, de stora turiststråken. Där hoppas jag att de fick en trevlig fortsättning på sin stockholmshelg, för nu övergav jag dem och gav mig ut på egna resor med A, som mött upp.

3 comments:

eva said...

Västerlånggatan......

eva said...

gott för så heter det ju

eva said...

En trevlig rundtur har du gett dina släktingar vill jag också skriva. Tänk vad de fick ut så mycket mer av sin tur än om de själva bara strosat.