Thursday, May 03, 2012

Filip & Fredrik

Igår begick jag min premiär i Vara konserthus, det som på senare år givit den lilla orten "på Slätta" ett ansikte i kultursverige. Igår var det dock Filip och Fredrik, som var där och även om de var både imponerande och underhållande så kanske man bör tänja lite på kulturbegreppet för att få in dem i just den fållan.


Jag vet inte riktigt vad det är som gör det så lockande att lyssna till dessa två tramsor. De babblar fort och i munnen på varann. de svänger sig med namn på intetsägande amerikanske B-skådisar och popartister som jag aldrig hört talas om. De ger ett intryck av sprudlande intellekt samtidigt som deras bildningsnivå ibland ligger nere på en normal grundskoleelevs. "John Bauer? Var han svensk?", "Öland? Är det den där långa gröna?", "Ven? Är det en ö?"


Igår var deras uppdrag i Vara, liksom i alla andra orter de besöker under turnén "Jakten på den försvunna staden", att finna på en slagkraftig slogan för orten. De hade under eftermiddagen gjort lite research och givetvis hittat till porrladan i Edsvära där det bjuds Live show och Striptease, mitt ute på Slätta. Detta roade dem, men det som direkt chockade dem var att postverket placerad en av sina gula brevlådor alldeles vid ladan. Vilka skulle använda den? Det bor ingen mer än ägaren vid ladan och runtomkring ligger landskapet öde.

Denna brevlåda ledde dock fram till att de, tillsammans med publiken kunde enas om följande nya slogan för orten: Vara - tömning varje kväll!

3 comments:

din näbbiga dotter said...

Bara en liten observation: om du aldrig hört talas om popartisten eller skådisen, hur kan du då veta att hen är en B-dito? ;)

Alf said...

Amerikanska artister, som jag inte hört talas om är per deffinition B-skådisar....

India said...

Jag bojkottar Filip och Fredrik. Finns inget värre än just dessa två B-skådisar. kunde tro att dom skulle komma fram till just den ladan av alla lador på "slätta" och hitta på just den otroligt dåliga slogan. Suck vart tog all kvalificerad humor vägen, dog den med Tage Danielsson?