Tuesday, May 01, 2012

Valborg

Lagom till Valborgsmäss slog vädret om och solen värmde så att till och med jag öppnade min lekamen för dess strålar. Vad är naturligare än att samla vännerna ute vid lilla stugan i stora skogen. De kom och genast utnyttjade vi dem i vattenprojektet. Sedan i fjol har vi blivit de som drar igång pumpen som drar upp sjövatten till kranarna. Pumpen ligger långt nere vid sjön med en brant backe mellan oss och den. I fjol gick vi upp och ner minst tjugo gånger innan vi fick igång den men i år verkade det som om det funkar vid första försöket. Vattnet sprutade med sjuhelsikes tryck i kranen. Tyvärr även under kranen ty en spricka hade uppstått i ledningen under vintern. Alldeles under kranen. Till all lycka jobbar svärsonen på ett ställe där det finns utrustning för att fixa sådant, så även den lilla detaljen kommer att ordnas på ett smidigt sätt.


Själva firandet vart lite lagom rörigt för egentligen är det för tidigt på säsongen för att ta emot gäster. Allt ligger fortfarande  inpackat och vi minns inte exakt var, men till slut hade vi fått fram bord och stolar och tallrikar och bestick. Det grillade köttet, den stekta potatisen och den fräscha salladen kunde avnjutas på ett lagom pretentiöst sätt.


Valborgselden fixade vi i eldkorgen och tre yngre manliga gäster fann stort behag i att sköta elden. De tjuvstartade även sommaren genom att gunga i hängmattan. Det vart lite sämre med sjungandet av fosterländska sånger men vi kom dock ihåg att ratta in slutet av OD:s vårkonsert på radion. När den var slut underhöll jag gästerna med några stenkakor.  Till slut vart det dock afton och lite väl kallt för den frusnare delen av gänget så vi packade ihop och for hem och tog avslutningsfikat i soffan

1 comment:

Anonymous said...

I år kan vi verkligen önska "sköna maj" välkommen/syse