Saturday, July 07, 2012

Konstutställning

Så haver man då haft sin första konstutställning. Det låter väldigt förmätet, trots att det var i mycken liten skala i ett mycket avlägset hörn av landet. Men ändå, en riktig utställning i hembygdsgården med två riktiga amatörkonstnärer och så jag, som en liten amatörkluddare. Jag minns inte hur, men på något sätt har det kommit till föreningens kännedom, att jag målar bilder från barndomslandet. Mer behövdes inte för att jag skulle få vara med och det var riktigt kul.



De två övriga var Mats S som gör stora livfulla tavlor från fjällvärlden och Maikki M, med ett förflutet som jurist och som målat hela sitt liv. Och så alltså jag, med några handkolorerade vykort. Det underliga var att ingen fnös åt de små bilderna och flera uttryckte till och med sin uppskattning., Till och med fick jag erbjudande om att sälja men det kan man ju inte utan F-skattesedel, tror jag, så det blev inget med det. Men själva frågan gladde mig.


I dagarna tre har utställningen hängt och nu har jag fått blodad tand och halvt om halvt lovat att göra lite bilder från den här trakten, uppe i Lappmarken, med utgångspunkt från gamla vykort och berättelser. Så vem vet. Nästa år kanske jag återigen sitter här och konverserar museibesökare om konstens villkor och skapandets kraft.

1 comment:

Anonymous said...

Naturligtvis får du sälja utan att vara F-skattare. En viss summa om än inte så hög får du som amatörkonstnär/hantverkare sälja för utan att behöva Fskatt.Gläds med dig/syse