Thursday, July 05, 2012

Resan till Sommarlandet


Som vanligt vid denna tid på året har vi nu ställt kosan norrut och styrt mot polcirkeln. I år for vi en tidig söndagmorgon och det var ett gott val. Aldrig till förne har väl resan gått så snabbt och lätt. Efter bara elva och en halv timmes körning (plus två timmar rast) var vi framme hos mormor och kunde ägna kvällen åt fika och umgänge utan att störta dödströtta i säng.

Höga Kustenbron

Vi är ju numera två som kör och det underlättar betydligt, att kunna sätta sig och sluta ögonen en stund medan co-drivern kör vidare. Ett stående inslag på våra resor är matrasten vid Höga Kustenbron. Eftersom vi har hund med oss får vi sitta ute men vad gör väl det när solen skiner, som den gjorde i år. Ett annat stopp, men ett nytt sådant, är besöket hos vovvens mor – och i år även småsyskon – i Skellefteå. Vi insåg plötsligt att vår lilla valp vuxit till sig och blivit stora damen.

 Vägparti vid Höga Kusten

I år var vi inte ensamma om att köra norrut. Redan efter ett par dagar kom kusin K med fru förbi. De hade farit hemifrån för ett par dagar sedan för atttr angära Hurtigrutten i Narvik och för att se midnattssol i Björkliden. Eftersom vi nu var här så passade det så bra med ett kort besök. VI ordnade till och med ett billigt nattlogi åt dem i vår lilla by samt bjöd på middag. De lät sig väl smaka trots, eller kanske tack vare, att vi hade grillade strömmingsfiléer på menyn.

No comments: