Monday, July 23, 2012

Projektarbeten

Rent objektivt sett är denna sommar bedrövlig. Regn och kyla och ibland ett oförutsägbart mellanrum med sol. Passar man då på att bjuda hem gäster till lilla stugan i stora skogen hinner dessa hit samtidigt som nästa regnskur. Tyvärr har vi haft alltför god nytta av plastpresenningen jag satte upp före midsommar.


Men subjektivt har vi det rätt bra. Vi bor ute i skogen och har alla möjligheter att ta vara på det vackert-väder-stunder som bjuds. Varje morgon kaffe på sängen med P1 strömmande ur radion och - faktiskt - solen glittrande ute i lövverket för det mesta. När den inte skiner är det ändå rätt mysigt att vakna i vårt lilla krypin.


 Vi har gripit tag i diverse projekt dessa dagar. Under de sex år vi haft stugan har vi saknat ett räcke till den lilla branta trappa som tar en upp till högsta punkten på tomten. Hanterbart när man ska upp men äventyrligt att ta sig nedför, speciellt om man bär en massa saker. Men häromdagen letade jag fram brädor, hammare, spik och såg och på sex minuter var sex års väntan över.


Ett annat och lite större projekt har vi också gripit oss an; att anlägga en liten bäck med porlande vatten. På tomten finns en lagom bred gräsbevuxen klippskreva där man borde kunna gräva ut för denna bäck. Vatten har vi gratis från sjön och avlopp utgör hela den stenbundna skogen där jorden är så grusig att regnvatten aldrig blir stående.


 Sagt och gjort. I sommar har vi börjat gräva. Högst upp en liten damm, sedan en liten smal fors ner till nästa damm. Allt i liten skala och nu hunnet så långt att vi klätt in bottnen med dammfolie. Nu skall jag bara mura upp ett par små vattenfall för att skapa det där porlandet. Men det får anstå tills i morgon för idag ska det visst regna igen.

1 comment:

evaa said...

Vad bra att det finns dammfolie, den håller nog bättre tätt än varianten i Hjärtum.