Friday, August 10, 2012

Ny veranda

Under denna bedrövliga sommar har vi flitigt fått nyttja den plastpresenning jag satte upp som regnskydd till midsommar. Den har fungerat men är bökig och den hindrar inte det kyliga regn som faller in nära nog horisontellt.


Under veckan har vi haft besök av morbror A som kom med den ljusa idén att vi kanske skulle glasa in en veranda. Panel längst ner, gamla spröjsade fönster upptill och genomskinligt plasttak.  Vi har också tänkt så, men A:s nya tanke var placeringen - i vinkeln mellan sovrummet och "storstugan". Den ytan har vi aldrig tänkt på. Den används bara som genomfart och som placering av några blomkrukor och en kryddlåda. Dessa kan flyttas och om vi bygger till så kan man fortfarande gå fram till stugan, bara med en liten, liten omväg.


Vi tände genast på denna idé. Inte minst för att det är så roligt att åter bygga sig ett hus men också för att vi i andanom ser hur vi skall sitta inne i glasverandan medan höstmörkret lägger sig ute i skogen. Rummet skall vara upplyst av stearinljus och fotogenkaminen skall sprida en behaglig värme. På bordet rykande varm, mustig köttsoppa.
 
Det är nästan så att vi far direkt till Byggmax, men sommarlovet är slut och vi inser att vi nog behöver åtminstone en obruten vecka så bygget får anstå till påsklovet. Bygglov kanske någon undrar? Nja, sådant sysslar vi inte med ute i storskogen. Och ytan blir inte mer än 12 kvm så det faller nog - nästan - inom det tillåtnas gräns.

2 comments:

eva said...

Vad kul att sätta hammaren i ett sånt jobb. Trodde först du börjat, antar att det är en virtuell bild du visar.

Alf said...

Jajamen. En skapelse i photshop