Monday, March 18, 2013

St Patrick

Den senaste veckan har gått i en, om inte spänd, så dock förväntan inför St Patricks day på söndagen. Den dag då varje irländare klär sig i grönt och firar sitt nationalhelgon med en guinness eller tre på den lokala puben.

Jag är ju inte irländare och vi går aldrig på pub men tidigt väckte jag tanken på att göra något åt den saken i år och vänkretsen tände på idén. Tyvärr var det jag själv som höll på att låta det hela gå i stöpet genom ett litet virus som satt sig på halsen och skapade hosta och feber redan i fredags.

Dock var jag ganska pigg dagtid och vi var ute lite ärenden. Jag besökte stugan och kollade den. Där var fyllt av snö och ännu inte farbart med bil. Lördagen ägnade vi åt besök hos goda vänner, som köpt sig en gammal baptistkyrka med ett vardagsrum på 170 kvm!  Det gick också ganska bra, men hemkommen på lördag förkväll, slocknade jag och sov tolv timmar i sträck.


Det sker aldrig annars och jag blåste av St Patrick. Dock ville mina vänner annorlunda. När nu tanken väl var väckt hade någon tom. varit och köpt en grön blus och med vissheten om detta tillfrisknade jag så snabbt, att vi bänkade oss på en liten enkel, men dock irländsk pub på söndagskvällen. Det var inte alls så mycket folk som jag trott och de flesta som var där var klädda i Hammasbygrönt och inte i Irländskt. Undrar vad dessa firade måntro?

Alltnog, vi fick var sin plankstek, jag fick en mörk öl och det kändes lite högtidligt att fira den förstföddes nya hemland på detta sätt. Så nu när vi blivit lite varma i kläderna så får vi allt gå ut och fira den gamle biskopen nästa 17 mars också.

No comments: