Sunday, March 31, 2013

Un marriage en Paris.

Jag antar att det sitter en stor läsekrets i skälvande förväntan på att få läsa rapporten om helgen som var nere i romantikens huvudstad - Paris. Eftersom jag bara har tillgång till min lilla iPad just nu så blir det inga bilder utan bara en kort textresumé. Bilder kommer i övermått när jag inom kort återvänt till fosterlandet och fosterdatorn.

Sista bilden innan take-off  från Landbvetter
och hög tid att stänga av mobilen
Sist vi hördes satt jag på Landvetter och skröt om att jag skulle hitta själv i den stora världsstaden. Ändå från terminal 3 och till lilltösens dörr. Det gjorde jag också. I den sena parisiska kvällen styrde jag mina steg mellan tunnelbanorna och bytte tåg som en ren inföding. Till slut steg jag upp ur gatan, alldeles utanför tösens port och här kröntes mina framgångar med att jag felfritt knackade in portkoden och 49 trappsteg senare knackade på dörren till rätt lägenhet.

En äldre distingerad herr speglar sig
i sin egen förträfflighet utanför hotellet
Bara husmor var helvaken, den blivande maken mötte i pyjamas och den förstfödde hade redan lagt sig. Han mötte mig dock med ett rungande flatskratt vilket kom sig av hans ovana vid äldre stiliga herrar i hatt. Nåväl. Jag fick det allra som ömmaste mottagande av lilltösen, som bullade upp med bröd och ostar och oliver, precis som en äldre distingerad herre vill ha det. Sedan stod det inte på förrän hon bäddat i bästa soffan och jag kunde sträcka ut i Morfei armar. Och det vart afton den första dagen.

2 comments:

Anonymous said...

Eftersom du så dyrt har betalt för tiden vill jag bara tala om att visst väntar vi med spänning att få höra allt om bröllopet och tiden med din familj i Paris/syse

Alf said...

Tack! Dt skänker en viss lisa åt min sargade ekonomiska själ