Saturday, December 16, 2006

Vildandens sång

Ett stort fynd i sökandet efter den tid som flytt gjorde jag igår i en second-handbutik i Sollebrunn. Jag vet inte vad som fick mig att stanna till där, men plötsligt var jag inne i affären och fann mig rotande i en packe 78-varvare som såldes för 5 kr styck! Bara en bråkdel (fjärdedel) av vad de billigaste kostar i stan. Och där lång skivan plötsligt! Vildandens sång med Thory Bernards. Den sång som Olle alltid brukade sjunga stilla sommarkvällar medan hunden, Jerry, ylade hjärtskärande bredvid.
Av bara farten tog jag med ett par skivor av Lapp-Lisa också - dock inte Barnatro, en sång som tyvärr fortfarande saknas i min samling, men ett par andra pärlor som just nu snurrar på skivtallriken.
Resan vart fin för övrigt. Lisa blir alltid lika glad över besök och vi for upp till kyrkogården och tände ett ljus i gravlyktan sedan vi druckit kaffe. Hon hade julfint i huset och såg fram mot att fira jul i Nossebro och att få träffa barnen. Hon har väl inte riktigt helt klart för sig hur många de är, vad de heter eller vad de gör (som om jag själv skulle ha det), men erinrar sig snabbt när hon blir diskret påmind.
I Nossebro blev det så kvällsmat och pyssel. Jag slog in julklappar och klistrade på etiketter medan pappa klippte ut hjärtan till kakelplattorna på rött glandspapper som jag fått på Cervera. Mamma sprödtorkade pepparkakor, som i rådande väderlek haft svårt att bli så där knapriga som de skall vara.
I dag var begivenheten en resa till Hudene där vi hämtade slakt som di gamle beställt. Jag fick med en skiva fläskkotlett hem och skall avnjuta den i morgon. Märk väl att grisen själv nöffade harmoniskt ända fram till i torsdags...

No comments: