Saturday, September 20, 2008

Inlåst

Äntligen kan vi nu sätta nyckel i låset och stänga om nybygget. Igår rev jag hänsynslöst i den gamla stugan i Nacka, den som skall rivas snart, och lossade fönsterkarmar och dörrkarmar med viss möda och besvär.
Och idag hade vi fixat kärra och bil med dragkrok och ägnade oss åt att plocka med oss de saker och möbler från Tollare, som skall få fortleva i Täby. Plus karmar och dörrar och fönster.
Det vart ett nytt bärpass och efter x antal timmar var allt uppburet till nya stugan. Och där satte jag in dörrar och fönster i en rent svindlande fart. Jag har länge oroat mig för att jag kanske mätt fel med tio cm, som är så vanligt och lätt gjort. Men icke. Dörrarna och fönstren satt som smäck, precis där de skulle och i ett nafs kunde vi i alla fall låsa om oss.
Det kändes som att en milstolpe i bygget var passerad och att vi nu närmar oss inredningsfasen. Det är visserligen ännu rörigare nu, med alla nyinflyttade saker, men i morgon skall jag färdigställa förrådet och hoppas att allt det som dräller omkring nu, äntligen skall hamna i prydlig ordning på sina rätta platser.

No comments: