Sunday, April 25, 2010

Musikkryss

Kulturkonsumtionen fortsatte på lördagseftermiddagen då vi ilade från gräs- och lövräfsande vid stugan till en konsert med kören Nackapella, som givetvis hör hemma i Nacka. Konserten ägde rum i Orminge Folkets hus och hade formen av ett Melodikryss. Fast så fick det inte heta för självaste Anders Eldemar, som lånat sin stämma till välkomstanförandet. Melodikryss är nämligren ett skyddat namn så i stället var det ett Musikkryss vi bevistade.

VI som fyllde i ord i korsordsrutorna satt vid dukade kaffebord medan kören stod framme vid fondväggen och utgöt sina sånger över meningheten. Frågorna var icke över hövan svåra och till råga på allt utsågs segraren genom lottdragning. Första priset var två biljetter till körens kommande konsert och andra pris var icke fyra biljetter till samma konsert utan även det två styck. Vi vann inte trots att vi kände igen Air av Bach och trots att vi visste vilka som spelade med i ABBA.

Vi bar motgången med högburet huvud och gladdes åt en trevlig musikstund i Orminge, Men nästa fredag ska vi gå på ett riktigt maffigt evenemang: Vi skall se Owe Thörnqvist live på Scalateatern och om det kommer jag säkert att ha något att skriva.

PS. Orminge har fostrat två svenska musikprofiler, nämligen Ulf Lundell och Markoolio.

No comments: