Friday, November 26, 2010

Advenstfirande

Är det inte lite suspekt att njuta av ensamhet? Jo, det är det säkert, men om vi bortser från det suspekta så har jag just nu en ytterst njutningsfull fredagskväll. Sambon är på After-Work och har lämnat mig åt mitt öde, vilket jag mycket gärna låter mig lämnas åt. En heldag ute i storskogen, som är som allra vackrast nu när snön ligger mjuk och ullig över stock och sten, när granarnas grenar tyngs ner av snö och tystnaden är alldeles öronbedövande.


När jag matat fåglarna och jobbat färdigt med det skoliga kunde jag fram mot eftermiddagen börja julpynta,. Visserligen lite tidigt, men det är ju juligt väder och jag vet dessutom av erfarenhet att man inte hinner ut så mycket i december så det är lika bra att roa sig när man har tid.


Städandet tar jag lagom hårt på här ute och snart sitter de gamla bonaderna uppe. Kulljusstakarna står uppställda på juldukar och en rykande kopp kaffe bildar en härlig smaksymfoni med saffranet i lussekatten. Som en extra knorr på stämningen kan jag i år veva upp min grammofon och lägga på en 78-varvare med Bing Crosby sjungande White Christmas.


Och i skymningen sitter jag här med en hel drös adventsljus tända för på söndag är det dags igen och det vill jag ju gärna fira. Ska bara tända änglaspelet också. God December!

No comments: