Sunday, November 07, 2010

Höstlovet

Ack så fort ett lov går förbi. De fyra dagarna verkar så härligt långa när man har dem framför sig men när lovet väl är över har de gått snabbare än fyra blinkningar. Ja, jag vet att vi lärare är privilegierade som får fridagar mitt på blanka höstterminen men vadå? Yrkesvalet är fritt och den som vill åtnjuta dessa ledigheter har bara att skriva in sig på lärarhögskolan. De är nog fan tacksamma för vad de kan få dit...

Nog om det. Jag ägnade första dagen i splendid isolation ute vid stugan där jag gjorde klart för vintern, ställde in det som skulle ställas in och bommade för fönster och dörrar. Vädret var det allra som ljuvligaste och kaffe med wienerbröd avnjöts i solskenet på altanen även om nordanvinden bet lite lagom i kinderna.

På kvällen firade vi Alla Helgonahelgens intåg med ett besök på en spansk restaurang vid Hornstull där vi gottade oss åt små läckra tapas. Vi skall nog ha det på nyårssupén bestämde vi. Recept finns över allt på nätet.

Fredag lördag får vi till släkten i Järbo där vi alltid är ett lika välkommet avbrott i de gamlas - och ungas - vardag. "Vi är ett evenemang" säger de och vi säger samma om dessa glada människor, som kan konsten att umgås utan att ha på TV:n. Vi passade också på att ta ett par geocacher och kom därvid till en gammal järntillverkningsplats långt inne i skogarna. Ett ställe som var så mysigt att vi bara måste återvända dit, lastade med korv och skinka och fläsk till att grilla på härden i stekhuset.

Idag slutligen har vi tagit det lite lugnare men hann ändock med ett snabbt IKEA-besök för skolans räkning och en och en halv cache. Den halva beror på att vi visste var den borde ligga men vi kunde inte med att börja kräla på marken under ett skjul när det hela tiden gick fullt med folk omkring oss.

Och nu är det bara sex veckor kvar till jullovet. Men, som någon sa, i Lilla Edet sparar vi på energi genom att släcka ljuset i tunneln ...

No comments: