Monday, November 01, 2010

Göra höst

I helgen gjorde vi i ordning vår lilla stuga för hösten. Precis som med klockan så ställde vi tillbaka utemöbler, plockade undan porslin, gömde finljusstakar, tömde vattenslangar och annat som hör slika göromål till.


För många stugägare utgör detta en traumatisk syssla men icke så för oss. Vi nyttjar vårt hus även vintertid, fast på en lite lägre nivå. Stugan är inte större än att ett tiotal tända stearinljus får upp värmen till mysnivå. Lagom för att kunna kura ihop sig i soffhörnet med en god bok och en 78-varvare snurrande på skivtallriken.

Snart ska vi ju julpynta också. Det är alltid lika roligt att ta fram julljusstakar och bonader och att lägga fram julskivorna. I år har vi White Christmas med Bing Crosby och Nyårsklockorna, inlästa av Anders de Wahl så vi SKULLE kunna fira hela julen tillsammans med tomten ute i storskogen.

När undanplockandet var klart plockade vi fram vår muurika och stekte gott, rökt fläsk från Jokkmokk. Vi var nämligen på marknad i Jokkmokk igår. En marknad som var utlokaliserad till Huddinge centrum och där fanns det mycket gott att köpa. Det gjorde vi också och idag avnjöt vi lite av det goda.

No comments: