Wednesday, August 23, 2006

Klockan klämtar för mig....

Åtminstone skolklockan ty i morgon är det trettiofjärde gången gillt. Jag skall än en gång möta en klass och hälsa dem välkomna tillbaka efter sommaren. Fan vet om det inte blir trevligre och trevligare med åren även om det visst finns ett litet pirr någonstans i bakgrunden.
Jag känner de här ungdomarna väl ty jag har haft dem ett år redan. Nytt för i år är dock att jag skall träffa några helt okända klasser i en helt ny miljö. På andra sidan den stora floden, där jag skall ha två klasser i NO.
DET blir en utmaning för den nya fina grundskolan som politikerna bestämt sig för och som valt att gå ut med en Naturkunskaps-profil, har det mycket klent beställt med både laborationsmateriel och dito utrymme. Fast det kanske passar en gammal grånad adjunkt på rutinens brant. Att stå och berätta om hur experimenten går till och slippa söla med flaskor och burkar och lösningar.
Det gick bra att meddela kollegerna att schemat ändrats. Några fick det lite sämre, men de svalde det utan för mycket knot. Börjar tro att jag även äger en viss duperande förmåga.
Har också haft ett samtal med nye rektorn om min framtida roll som schemaläggare och det samtalet kändes mycket lugnande för min del. Han har ingen avsikt att ta ifrån mig den tjänsten (och därmed tillhörande fredagar) så jag kan se fram mot fortsatta frosserier i tabeller och register...
Jag har köpt! en skiva idag. Direkt av artisterna. Hörde en konsert med Södra Bergens Balalaikor i somras och blev så imponerad att jag ville köpa enskiva av dem. Tyvärr hade de inte med någon då men idag kom en på posten. Den lät bra.

No comments: