Monday, August 28, 2006

Så var man då igång igen....

Jo, för trettiofjärde året i rad har jag börjat köra mina gamla lektioner och det fungerar rätt bra- Trots att det är nya elever. Fast nu kan jag se deras föräldrars ansikten framför mig när jag ropar upp dem. Minns hur Pelles mamma satt där, liten och nervös när hon började sjuan och hur Lisas pappa var ett litet hår av hin, medan Lisa själv tycks vara ett milt och vänligt barn.
Jag skall ju turnera mellan Fuxerna och Ström i år och det kan bli en källa till oro. På måndag har jag mycket kort om tid mellan skolorna och måste antingen låna bil eller skaffa dit en cykel. Idag fick jag låna en Volvo S70, automatväxlad, och en sådan har jag aldrig kört förut men det gick bra. Jag gissade rätt på vad R betydde.
Helgen var lugn och stillsam och en av höjdpunkterna var faktisk en långpromenad i Drottningholmsparken på söndag morgon. Det var fint att se hur minsta kräk i kärr och syra vaknade upp och hur dimmorna sköljdes bort av den värmande solen. Fast sedan höll jag på att göra en tabbe, så fabulöst pinsam, att jag knappt kan berätta den. I Karlstad skulle jag byta och stod länge och väntade på tåget till Göteborg vid spår 1B. Det stod Göteborg på skylten och - nästan försent - upptäckte jag att det handlade om ANKOMST från Göteborg. Det som gick TILL Göteborg stod undanskymt på spår 21B och jag fick i sista sekund kännedom om det tåget genom att jag råkade lyssna på högtalaren som bad folk ta plats...

No comments: