Monday, August 21, 2006

Över floden, in bland träden

Idag for jag över floden, Göta Älv, och in bland träden runt skolgården på Strömskolan. Jag skall ha två klasser där i år. I NO. Det känns lite pirrigt att börja på en ny arbetsplats. Speciellt eftersom jag varit på samma gamla vanliga skola så länge. Det blir min 67:e termin, som börjar nu på torsdag.
Fast vi har redan börjat. Sedan i tisdags förra veckan håller vi på och fortbildar oss och förbereder oss inför den nya terminen. Det har varit vidrigt jobbigt för några av oss. Kommunen vill ha tillbaka E-huset med följd att utrustningen i tekniksalen, musiksalen och de två textilslöjdssalarna burits upp till ett par klasssrum i stora B-huset. Där råder kaos.
Det är karlar som har teknik och de har gjort det enda raka. Sagt att det blir ingen teknikundervisning förrän skolchefen ser till att tekniksalen kommer i ordning. Det lär dröja några veckor. Textilslöjd däremot, har kvinnliga lärare och de offrar halvt om halvt livet i tapprast tänkbara försök att få ordning i sina salar så att eleverna kan börja som vanligt på torsdag.
En av dem kunde knappt gå idag och en längre sjukskrivning ligger pyttenära. Men - eleverna kanske får sitta och sy redan första veckan.. Undrar just vem de tackar för det? Och om de tackar för det...
Fast där hon ligger på sin sjukbädd kan hon i alla fall konstatera att "visst var vi duktiga".

No comments: