Friday, April 10, 2009

GLAD PÅSK

I dessa yttersta dagar har även gamle farbror gått in på Facebook. Ja, alla talar ju om det så vadå. Jag insåg dock snart att jag inget hade där att göra och att jag endast höjde medelåldern på stället.

Dock har jag upptäckt att även jag kan ha nytta av detta forum. I mitt projekt för att komplettera stamtavlan efter min morfars farfars farfars farfar är jag beroende av att hitta jämnåriga släktingar långt ut i släktträdets sprödaste grenverk, för att få reda på vilka nu levande ättlingar det finns till gamle Arfwid Ambjörnsson.

Dessa jämnåriga finner jag inte, men väl deras barn och dessa har visat ett glädjande och oväntat stort intresse för saken, så jag har fått kontakt med en massa nya bekanta, som gärna vill veta mer om sin härkomst.

"Men det var inte detta jag skulle tala om" (Balladen om Gustav Blom, E Taube). Häromdagen passade jag också på att önska glad påsk till en av dotterns allra bästa barndomsvänner. Denna, K.W. hade nämligen efterlyst påskbrev och JAG tog mig samman och skapade ett sådant i det primitiva ritprogrammet Paint, men med ett fint naivistiskt resultat. Vilken femåring som helst skulle ha kunnat ritat bilden och nu vill jag sprida den även till läsekretsen av denna blogg med en önskan om en GLAD PÅSK och ett riktigt gott påskbord....

1 comment:

Anonymous said...

Glad påsk käre vän, hälsa de andra.
Kram/Ammii