Thursday, August 13, 2009

Nej, se det snöar!

Aldrig trodde jag väl att övergången mellan sommar och vinter skulle bli så snabb, när jag i mitt förra inlägg hyllade den annalkande hösten. Döm dock om min förvåning, när jag halslumrande, tittade upp vid infarten till min vanliga hållplats och upptäckte att marken var mer eller mindre vit. Att det låg stora drivor i gathörn och runt husknutar.


Jag trodde först inte mina ögon, men insåg sedan att det måtte ha kommit en rejäl hagelskur nyss. Skönt att inte ha kommit i närkontakt med den för haglen var i många fall stora som körsbär och bör ha ställt till med en bra oreda. Fast det hade ju förståss varit fascinerande att sitta inne och se ut på ovädret.


Jag skyndade fram med mobilkameran och fick några bilder av detta naturfenomen, som jag inte kan erinra mig att jag någonsin tidigare upplevt så kraftigt. Se bara hur vintrigt det ser ut runt min cykel, som jag i morse parkerade under en sommargrön sälg och nu återfann i ett februarigrått landskap.

1 comment:

Anonymous said...

Pratade med mamma den dagen och hon berättade att det i Skoftebyn haglat konstant i 20 minuter. En del hagel slog sönder det nylagda altantaket. Pappa var inte helt nöjd =(
Glad att jag bor i norrland, här snöar det på riktigt, vintertid i allafall =)
Kram/Ammii