Sunday, August 02, 2009

Överraskningsfest

Bonusbarnets pojkvän fyllde år igår. Jämt minsann och han har aldrig varit särskild road av att fira födelsedagar. Sådant är icke bonusbarnet ty där skall det firas enligt rent ortodoxa former så fort någon fyller det allra minsta.

För att förena dessa båda synsätt hade hon bestämt sig för att ett överraskningsparty. Släkt och vänner har engagerats och över 35 personer var beredda att infinna sig i den lämpligaste lokalen av alla - ett Laser Dome. Födelsedagsbarnets svåger driver nämligen ett sådant och mycket passligt var detta semesterstängt för allmänheten.


Det har varit en nervpirrande tid för oss som vetat allt men varit livrädda för att ett förfluget ord skulle avslöja arrangemanget. Vi har bakat och lagat och köpt in och planerat och smugit och gömt undan. Och under över alla under. Vi höll klaffen så när vi igår körde iväg mot ett placeboevenemang, som skulle avbrytas av ett tillfälligt stopp på Laser Dome, visste festföremålet inte ett dugg om vad som väntade.


När han så klev in genom dörren stod alla vänner och släktingar och sjöng "Ja, må han leva". Och sedan blev det kalas hela kvällen och svågern satte på Laser Dome spelet så mycket gästerna orkade. Det var en fascinerande syn att se hur folk smög med laservapen i händerna och mord i blick för att försöka skjuta ner så många motspelare som möjligt.

Kvällen förflöt under glada former och deltagarna som spände från 2 till 62 i ålder alla mycket nöjda med sin kväll när de troppade av i god tid före midnatt.

No comments: