Monday, January 04, 2010

Ny tomte

Minnesgoda läsare kanske erinrar sig att vår första trädgårdstomte omhändertogs av trädgårdstomtarnas befrielsearmé i våras. Jag har länge närt ett förtvivlat hopp om att han skall komma åter med ett fotoalbum under armen, men har nu insett att så inte blir fallet.

Vi har därför varit på jakt efter ny tomte under julen och i förgår såg vi honom, ute på Värmdön, när vi var på väg till kyrkan. En fin, seriös tomte med en liten lykta i hand. En lykta avsedd för värmeljus. Men priset! På tok för högt tyckte vi. Gårdagen ägnades därför en rundtur runt rimliga butiker i trakten. När vi hade åkt upp betydligt mer än vad tomten kostade insåg vi att den vi sett först var den ende för oss.


I morse styrde jag alltså ut till Värmdö och hämtade hem tomten och försökte förtränga vad han egentligen kom att kosta. Och det var enkelt när jag kom ut till stugan med honom. Han fattade genast posto vid entrén och stod sedan där och vaktade sitt nya hus med lyktan lyft. Det känns gott med en liten gårdstomte igen fast i kväll har han fått följa med in till stan för att ingen i befrielsearmén ska finna honom.

No comments: