Saturday, January 30, 2010

Boktips

Förra veckan skrev jag om en bok jag läst och aldrig har väl ett inlägg mötts av så många kommentarer. 8 personer fann det värt att skriva sin mening och det tyder ju på ett uppdämt behov av bokdiskussioner. Det finns naturligtvis massor av bloggar och forum där man kan ge varann boktips och bokreflektioner, men för den lilla krets av medborgare, som följer min blogg kanske den kan utgöra en lagom ambitiös mötesplats.

Min bloggvän India berättade i en kommentar nyss att hon läst en så fantastisk bok, som heter Potensgivarna av Karin Brunk Holmqvist. Jag kan bara hålla med. Karins böcker handlar om åldringar, som inte alls beter sig som sådana utan ställer till hyss och äventyrligheter, som leder till de mest fantastiska situationer.

I boken Rapsbaggar vänder två gamla bröder upp och ner på hela bygden sedan man upptäckt att de roar sig med att skapa utomjordiska mönster i sin rågåker. Och just nu läser (lyssnar :-)) jag på "Sirila gentlemän sökes", som handlar om två gamla damer som sätter in en kontaktannons.

I övrigt vill jag meddela att jag idag planerar en längre promenad bort till Hantverkargatan till en korvbutik, som visades i TV-programmet "Landet brunsås" i veckan. Där finns inga slafsiga industrikorvar, fyllda med stärkelse och E-koder, utan riktig korv på riktigt kött. Det ska bli gott!

4 comments:

e said...

Gräset sjunger av Doris Lessing, rekommenderas starkt!

India said...

Finns det riktigt korv? Trodde allt innehöll konserveringsmedel och annat läskigt. Ska vi då i samma veva prata läsvärda böcker så ordinerar husmor att man läser "Den hemlige kocken" av Mats-Eric Nilsson. Sedan äter man varken det ena eller det andra i charkdisken på Ica.

Alf said...

Den fick jagi julklapp i fjol. Mycket rekommendabel

India said...

Skulle naturligtvis satsat på scoter om den hade gått även sommartid. Med tanke på hur frekvent de skottar vår väg här så hade scoter funkat ypperligt.