Tuesday, December 13, 2011

11-12-13

Idag bara måste man ju ange datum i titeln på sitt blogginlägg. För en dryg månad sedan missade jag den detaljen men i stället plockade jag då en geocache som jag kunde datera till den 11-11-11.

Idag är det lucia, en helg som tycks chansera om man skall dömma efter hur den firades i vår skola. Det finns säkert skolor, institutioner och fritis som haft väldigt fina luciasånger idag men hos oss blev det bara en skrålande vrålande hop som följde med i en luciaallsång i aulan.

Detta skall på intet vis lastas musikläraren som gjorde vad hon kunde men alltför få elever ville/vågade ställa upp i ett luciatåg så läraren fixade då denna allsång med en lucia och två tärnor som försångare på scenen. I salen satt målbrottshesa röster och skränade med av hjärtans lust.

Vi äldre lärare tyckte det hela var beklämmande medan de yngre lärarna gladde sig åt att alla var aktiva och deltog. Kanske är det så man skall se det. Man skall ju inte betygsätta kunskap nu heller utan förmåga och det rimmar rätt väl med dagens insats. Eleverna kunde inte sjunga, men de visade en öronbedövande förmåga.

Dagen avslutades med besök hos den åldrade fadern, som inte riktigt hade kolla på att det var Lucia idag, men som gladde sig åt att det vankades lutfisk när jag gick loss bland grytor och kastruller.

No comments: