Saturday, December 10, 2011

Adventsfika

När det nu är julfint i lilla stugan i stora skogen vill vi ju gärna visa upp denna pärla men inte vem som helst är beredd att ge sig ut i beckmörka skogen en regnig fredagkväll. Jo, vi har ju vännerna R och T, som inte räds ovanligheter. I fjol bjöd vi hem dem för att se på min då nyinköpta film "Holiday Inn". Den film där Bing Crosby lancerade sången White Cristmas. Står man ut med den filmen en hel kväll så ska man nog tåla en kväll i lillstugan.

Och visst gjorde de. Ackompanjerade av efterdyningarna till höstens dunderstorm kom de ut till oss i storskogen i fredags. Vi hade varit ute en stund innan och värmt upp med stearinljus, tänt marschaller och dukat fram en glögg- och pepparkaksentré. Det hade naturligtvis varit vackrare och ljusare med en skog inbäddad i ett mjukt snötäcke men det gick bra så här också.


Det såg så inbjudande ut med varmt ljus som strömmade ut ur fönstren på stugan uppe på sin höjd och när vi steg in i stugan slog värmen emot oss. Vi konstaterade dock strax att värmen vi golvet kanske var +10 och vid taket + 30. I medeltal är dock detta ganska hyfsat och gästerna lät sig väl smaka av glögg och pepparkakor följt av linssoppa och färskt vridbröd. Till dessert slutligen, blev det rullrån och kaffe.


Naturligtvis hade det varit en höjdpunkt att få spela Bing Crosbys Julsång på vevgrammofonen men skivan hade gått och gömt sig någonstans så vi fick hålla tillgodo med Yngve Stoors tolkning av en "Sjömansjul på Hawaii". Den är inte dålig den heller.

1 comment:

Anonymous said...

Du kan konsten att skapa stämning/syse